Halotherapie om het ademhalingssysteem te bevorderen

Bij haloclinic Nederland kun je nu halotherapie volgen om vijf belangrijke processen tegen te gaan die nadelig zijn voor je ademhalingssysteem. Halotherapie wordt ook wel zouttherapie genoemd. Dit komt omdat alles afspeelt in een zoutkamer. 

De vijf processen

Er zijn een aantal dingen die ervoor zorgen dat je ademhaling minder goed werkt. Dit zijn:

 • Ontsteking
 • Bacteriële infectie
 • Overdadige slijmvorming
 • Spastische verschijnselen van de bronchiën 
 • Grote gevoeligheid van de ademhalingsorganen

Deze factoren hebben een zodanige impact dat zouttherapie een goede oplossing is. Je krijgt een reeks behandelingen in de zoutkamer wat de ademhaling bevorderd en de klachten verminderd. 

Hoe werkt halotherapie?

Het verschilt van persoon, leeftijd, leefomgeving en de ernst hoe effectief halotherapie is. Om maximale resultaten te behalen is het belangrijk om een reeks behandelingen met zouttherapie te volgen. Om nog meer resultaat te boeken zou het ideaal zijn om twee sessies per week te hebben. Na een tijdje zul je merken dat symptomen, de frequentie van aanvallen en de intensiteit minder zullen worden. Het ademhalingssysteem zal geleidelijk beter worden. In veel gevallen wordt de medicatie verminderd of zelfs helemaal gestopt. Patiënten merken dat de benauwdheid verminderd en dat er minder luchtweg verstoppingen zijn. Maar ook mensen met COPD, astma, en sarcoïdose merken aanzienlijk verschil na zouttherapie. De behandelingen zijn geschikt voor iedereen vanaf 6 maanden. Zelfs baby’s met klachten kunnen dus al baat hebben bij halotherapie. 

Waar is zouttherapie nog meer goed voor

Zouttherapie is een natuurlijk alternatief voor het tegenaan van aandoeningen aan de longen. Maar niet alleen voor de longen is zouttherapie een goede oplossing. Ook voor mensen met andere aandoeningen of klachten kan zouttherapie werken. Denk hierbij aan:

 • Hooikoorts of geïrriteerde slijmvliezen
 • Huidallergie- en aandoeningen zoals eczeem of psoriasis
 • Oorinfecties
 • Stress, depressies en gewichtsproblemen
 • Gestopte rokers om de longen te reinigen
 • Haloclinic.nl

Halotherapie is dus ook goed voor de huid. Dit komt omdat het inhaleren van zout helpt bij je immuunsysteem. Het immuunsysteem voorkomt ontstekingen waardoor de huid dus ook verbeterd wordt. Maar een goed immuunsysteem kan ook zorgen voor minder stress en chronische vermoeidheid. Eigenlijk heeft zouttherapie dus alleen maar voordelen voor heel veel mensen. Wel is een nadeel dat niet alle zorgverzekeraars halotherapie vergoeden. Op dit moment wordt dit alleen vergoed door verzekeraar Zorg en Zekerheid. 

Zouttherapie bij de haloclinic Nederland 

De afgelopen 10 jaar hebben wij duizenden mensen geholpen door het geven van halotherapie. Na een aantal zoutsessies hebben veel mensen al de voordelen van zo’n therapie gemerkt. Wij kunnen dan ook zeggen dat we heel veel mensen met succes hebben geholpen. Er komen bij ons mensen met verschillende soorten klachten. Dit kan uiteenlopen van ademhalingsproblemen door bijvoorbeeld astma of COPD tot aan mensen met erge huidaandoeningen. Je kunt gemakkelijk een afspraak met ons maken. De eerste sessie is altijd gratis zodat u eerst kunt kijken of het wat voor u is. Zo zit u nergens aan vast. Wij geven uitleg over wat de therapie inhoud, wat u kunt verwachten en een behandelingsplan opstellen. Daarnaast kunnen wij uw behandelend arts ook inlichten. De Halotherapie heeft twee vestigingen. In Zaandam en Heemstede kun je dus terecht voor zouttherapie. De therapie is veilig en gaat goed in combinatie met medicijnen.