Zoek je een praktijk voor hypnotherapie in Amsterdam?

Ben je op zoek naar een fijne praktijk voor hypnotherapie in Amsterdam? Dan zou je kunnen kijken op de website van AcupuncturistenOverzicht.nl. Daar hebben ze namelijk een heel groot aanbod van hypnotherapeuten door heel Nederland, welke allemaal aangesloten zijn bij de officiële beroepsverening. Dit houdt in dat ze werken volgens de officiële richtlijnen, en dat ze zo nu en dan bijscholing moeten volgen. Je weet op die manier zeker dat die persoon het er niet zomaar als hobby bij doet, maar er daadwerkelijk in is gespecialiseerd. Dit is heel erg belangrijk, want als je onder hypnose gaat ga je werken met je onderbewuste. Jouw therapeut moet precies de juiste suggesties en woorden gebruiken om tot de kern van jouw probleem te komen, en dat kan alleen als diegene veel ervaring heeft en op de juiste manier geschoold is. Dus zoek je een fijne praktijk voor hypnotherapie in Amsterdam? Kijk dan eerst op bovenstaande website, want daar weet je zeker dat je iemand vindt die aangesloten is bij de beroepsvereniging voor hypnotherapeuten. Het tweede voordeel daarvan is dat de therapie in veel gevallen wordt vergoed door je aanvullende zorgverzekering. Hypnotherapie valt namelijk onder alternatieve geneeswijzen, en dat wordt door veel zorgverzekeraars vergoed tot een bepaald, maximum bedrag per behandeling.

Hoe helpt hypnotherapie in Amsterdam?

Bij welke praktijk voor hypnotherapie in Amsterdam je ook aanklopt maakt niet uit, zolang je het maar bij iemand doet die het als beroep uitoefent. De werking is dan optimaal, en je kunt er heel veel baat bij hebben. Maar hoe werkt het eigenlijk? Een groot deel van jouw gedachten en overtuigingen komen voort uit situaties die je eerder hebt meegemaakt, of dingen die mensen ooit tegen je hebben gezegd. Onbewust ben je van allerlei dingen overtuigd, terwijl die misschien wel helemaal niet meer relevant zijn in jouw dagelijks leven. Een behandeling hypnotherapie in Amsterdam kan je helpen deze onhandige overtuigingen op te sporen en te vervangen door overtuigingen die je helpen. Als gevolg daarvan voel je je veel meer ontspannen en leef je meer in het hier en nu. Je bent dan immers geen last meer van de ‘trauma’s of onbewuste overtuigingen die horen bij hoe je leven vroeger was. 

Met welke klachten naar en hypnotherapeut?

Nu je weet hoe je het beste een goede praktijk voor hypnotherapie in Amsterdam kunt vinden wil je natuurlijk ook weten met welke klachten je bij diegene terecht kunt. Eigenlijk zijn alle klachten die veroorzaakt worden door een verkeerde denkwijze of negatieve, onbewuste overtuigingen goed te behandelen met hypnotherapie, zoals:

  • Een erg laag zelfbeeld hebben
  • Allerlei verschillende angsten en fobieën
  • Slecht slapen door het hebben van nachtmerries
  • Moeite hebben met mensen vertrouwen
  • Erg emotioneel op hele normale zaken reageren

Samen met jouw hypnotherapeut ga je in je onderbewuste op zoek naar de oorzaak van deze (veelal mentale) klachten. Bij jouw eerste afspraak bij deze praktijk voor hypnotherapie in Amsterdam moet je eerst wat vragen beantwoorden, waarna je gelijk de eerste keer onder hypnose gaat. Dit is helemaal niet eng, want je blijft de hele tijd bij bewustzijn en hebt de controle. Jouw therapeut begeleidt je verder door het proces, dus je hoeft niks voor te bereiden. Laat het gewoon gebeuren en kijk wat je tegenkomt.