Waar kun je een uitleganimatie laten maken?

Een uitleganimatie laten maken is een ontzettend slimme marketing tool. Bewegende beelden zeggen namelijk zóveel meer dan stilstaande beelden die je vergezelt van woorden. We zien zeker op social media steeds vaker filmpjes voorbij komen in plaats van foto’s, en bij Donker Media snappen ze wel waarom. Donker Media is een bureau voor visuele communicatie, waarbij je onder andere zo’n uitleganimatie laten maken kunt. Ze hebben een groot team van developers die jou zowel kunnen adviseren in dit type media als die voor jou de tofste animaties kunnen maken. En dit doen ze al jaren met veel succes. Op hun website kun je namelijk al veel van hun eerdere projecten bekijken. Zo krijg je niet alleen een beeld van wat ze voor jou zouden kunnen betekenen, maar zie je ook dat ze altijd hoge kwaliteit werk leveren. Een uitleganimatie maken is een investering voor je bedrijf, en dus wil je wel dat je een goede kwaliteit filmpje krijgt, gemaakt met de nieuwste technieken. Bij Donker Media kun je daar zeker van zijn. Zij zijn zeer bedreven in het maken van dit type animaties, en kunnen deze bovendien ook voorzien van passend geluid. Dit kan een muziekje zijn, maar ook een stem die er verdere uitleg bij geeft. Of een combinatie van deze twee natuurlijk. Wat voor jou handig is hangt maar net af van de boodschap die je wilt overbrengen.

Waarom zou je een uitleganimatie laten maken?

Waarom kun je  niet gewoon foto’s op je website of social media plaatsen die je vergezelt van tekst? Mensen (klanten!) kunnen dat toch gewoon lezen en zo jouw boodschap begrijpen? Ja en nee. Er zijn een aantal redenen waarom bewegend beeld (oftewel een animatie) veel beter werkt dan een foto met tekst, zoals:

  • Een animatiefilmpje valt veel meer op
  • Een animatiefilmpje houdt veel langer de aandacht vast
  • Een animatiefilmpje vereist minder actie van de kijker
  • Een animatiefilmpje is vaak veel meer verhelderend dan een foto

Met een filmpje kun je veel gemakkelijker een boodschap overbrengen. Niet alleen omdat de kijker veel langer geboeid is (de boodschap is immers in een vermakelijk filmpje verpakt) maar ook doordat je veel meer informatie tegelijk kunt geven. Je kunt door een uitleganimatie te laten maken bewegend beeld laten zien en daar uitleg bij geven, in plaats van dat je iemand een foto geeft en daar tekst bij zet. Dit tweede vereist veel meer actie van de lezer, omdat die zelf actief de tekst moet gaan lezen. Dit is vaak niet alleen saai, maar ook veel omslachtiger.

Welke type animatiefilmpjes zijn er?

Als je bij Donker Media aanklopt om een uitleganimatie te laten maken heb je de keuze uit drie opties. Er is het basic filmpje, namelijk de whiteboard animatie. Op zo’n filmpje zie je als het ware een hand die de uitleg zelf tekent. Er is ook een iets uitgebreidere animatie mogelijk, met 3D effect, maar met nog weinig details. En als je echt een groot budget hebt of een hele belangrijke boodschap dan ga je voor de meest gedetailleerde versie van het animatiefilmpje. Wat een uitleganimatie precies kost hangt dus heel erg af van het type filmpje dat je kiest, hoe lang deze moet zijn en wat je precies wilt vertellen. Neem vooral eens contact op met Donker Animatie om de mogelijkheden te bespreken.