Volière

Wij van Eurokooi zijn ervan overtuigd dat een volière een heel persoonlijk object het is. Het is de plek waar uw vogels verblijven en het is daarom belangrijk voor u, dat begrijpen wij heel goed. Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring met het ontwerpen, produceren en plaatsen van unieke volières, die precies zijn aangepast aan uw wensen en eisen. Onze focus ligt op het produceren van duurzame volières met hoogwaardig aluminium, zodat u nog lang kunt genieten van uw nieuwe volière. In overleg met u maken we graag een ontwerp, waarbij we het ontwerp compleet aanpassen aan wat u wilt. Dus, wat voor vogels u ook heeft, bij Eurokooi kunt u altijd de volière laten ontwerpen en produceren die precies geschikt is voor u en uw vogels.

Een duurzame volière

Het is belangrijk dat een volière gemaakt is van stevige en duurzame materialen. De volière moet immers buiten staan en moet dus bestand zijn tegen alle weersinvloeden. Wij maken duurzame volières door het gebruik van hoogwaardig aluminium, dat zeer goed geschikt is voor buitenverblijven. Het is geheel onderhoudsvrij en goed bestand tegen de invloeden van het weer. U kunt daarnaast kiezen uit verschillende afwerkopties, namelijk:

  • Neutraal, ook wel blank genoemd, aluminium. Dit is aluminium dat niet speciaal behandeld is en dus de normale uitstraling van aluminium heeft. Neutraal aluminium heeft een zilveren kleur.
  • Met dit proces wordt de oppervlakte van aluminium behandeld om het te beschermen tegen vervallen en corrosie. Ook krijgt het aluminium een kenmerkende grijze kleur.
  • Met een poedercoating kan het aluminium worden voorzien van een kleur. Bij Eurokooi heeft u de keuze uit diverse kleuren, zoals groen, bruin, antraciet of bijvoorbeeld crème-wit.

De juiste keuze voor het materiaal is afhankelijk van wat u mooi vindt en waar u de volière gaat plaatsen. Uiteraard kunnen wij u adviseren bij het uitkiezen van de materialen, zodat u zeker weet dat u de juiste keuze maakt.

De inrichting

De inrichting van de volière is al minstens zo belangrijk als het ontwerp van het exterieur. De inrichting bepaalt waar uw vogels kunnen slapen, waar ze hun nesten kunnen bouwen, waar ze kunnen eten en waar ze kunnen zitten. Hier zijn uiteraard heel veel verschillende combinaties mogelijk. Wij hebben diverse innovatieve voedersystemen om uit te kiezen. Normaal gesproken moet u namelijk altijd de kooi in om het voer bij te vullen, maar met een voerluik kunt u ook van buitenaf bij het voer. U hoeft dus niet meer iedere keer de kooi in en uw vogels te verstoren, wat u moeite en de vogels stress scheelt. Onze voerluiken zijn beschikbaar met of zonder mors lade, waarmee u het voer op kunt vangen dat naast de voederbak valt. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een draaiplateau, waarmee u het voer ook kunt bijvullen zonder de volière in te hoeven. Voor sommige soorten vogels is het belangrijk dat het binnenverblijf en het buitenverblijf kan worden gescheiden, zodat uw vogels overdag niet gaan slapen en ’s nachts niet gaan vliegen. Dit is bij ons heel gemakkelijk te realiseren door middel van een luik tussen het binnenverblijf en het buitenverblijf. En ook als uw volière in de wind komt te staan hebben wij een oplossing voor u: een voorzetraam. Deze ramen plaatst u gemakkelijk voor de volière, zodat de wind geen vat meer heeft op uw vogels en ze uit de toch zitten. Vooral als u van plan bent de volière op een open terrein neer te zetten is het verstandig om voorzetramen te gebruiken. Wat u dus ook van plan bent, met de volières van Eurokooi heeft u altijd een goed begin.