Visum Turkije online

De regels voor het reizen zijn inmiddels behoorlijk veranderd. Waar je voorheen een visum op de luchthaven kon krijgen, moet je een visum Turkije online regelen voordat je op reis gaat. Denk daar dus aan als je op vakantie gaat. Als je op het vliegveld staat en je hebt geen visum geregeld, dan gaat de reis in het ergste geval niet door. Dit heeft mede te maken met de visumplicht dat is ingesteld sinds 2015. Deze is onder meer voor Nederlanders en Belgen geldig die van plan zijn naar Turkije te reizen. Ook als je gewoon voor een lekkere ontspannen vakantie naar dit land wilt gaan, moet je denken aan een visum Turkije online regelen. Deze staat ook wel bekend als een elektronisch visum of E-Visum. Hoe dit in zijn werk gaat en waar je aan moet denken staat gelukkig allemaal omschreven op evisumturkijke-aanvragen.nl. Naast deze website bestaan er wellicht meerdere websites die dit beschrijven, maar het is prettig de procedure soms via een bron te achterhalen. Dit voorkomt onduidelijkheden over de verplichtingen die gepaard gaan met een reis naar Turkije, waaronder een visum voor Turkije online regelen. Hoewel het een nieuwe regeling is, is het gelukkig niet hele ingewikkelde procedure. De nieuwigheid kan er wel voor zorgen dat mensen deze stap vergeten.

Visum Turkije online: wanneer wel en wanneer niet?

In principe is het allemaal zo geregeld. Ga naar de website voor de aanvraag en via een online betaling ontvang jij het visum Turkije online. Bij reizen naar dit land is dit verplicht om te tonen als je het land in komt. Dit geldt voor zowel toeristische als commerciƫle reizen. Als jouw verblijf korter is dan 90 dagen dan volstaat dit elektronische visum. Voor een verblijf dat korter duurt dan 24 uur, dan hoef je een visum voor Turkije online niet aan te vragen. Dit geldt ook voor een reizen die via een cruiseschip plaatsvinden. Ben je langer dan 72 uur in het land, dan moet je hiervoor wel weer een visum voor Turkije online aanvragen. De verplichting is dus afhankelijk van het aantal uren dat jij in het land aanwezig bent. Wanneer je bij de douane bent, zal dit ook aan je gevraagd worden. In geval van kortere verblijven of langere verblijven van meer dan 90 dagen gelden er weer andere regels. Ook speelt de reden van jouw reis naar Turkije een rol. In geval van studeren en werken is ook een visum nodig, maar hiervoor geldt weer niet het visum voor Turkije die online is te regelen. Daarvoor moet je wel weer naar de Turkse ambassade of consulaat.

Controleer de informatie voor je reis

Het aanvragen van een visum voor Turkije online is niet de moeilijkheid. Het zijn alleen altijd de regeltjes die hiermee gepaard gaan. De uitzonderingen, wat je wel en niet en wanneer gereed moet hebben. Zeker als de term visum valt in combinatie met een land, gaan er bij veel mensen alarmbellen rinkelen. Ze willen niet voor verrassingen komen te staan en zeker niet als ze op reis gaan. Om ervoor te zorgen dat jouw vakantie naar behoren verloopt, heb je gelukkig de website evisumturkije-aanvragen.nl die alle regels voor jou op een rij heeft gezet. Ook de voorwaarden die vast zitten aan een visum Turkije online. Hoe lang deze geldig is, wat je ermee kan doen. Zo kan je gedurende de 90 dagen het visum gewoon gebruiken. Stel je gaat twee weken naar Turkije, komt daarna weer naar Nederland en twee weken later ga je weer voor twee weken naar het land, dan kan je hetzelfde visum gebruiken. Deze is gewoon de gehele periode van 90 dagen geldig.