Uitvaart Leiden

Is er een dierbare van jou overleden en zijn jullie woonachtig in de omgeving van Leiden? Dan zal waarschijnlijk ook het opbaren en de uitvaart in Leiden of in de directe omgeving plaatsvinden. Het overlijden van een familielid, een partner of een dierbare vriend of vriendin is altijd een verdrietige gebeurtenis. Het maakt daarbij niet uit of jullie het al een tijd aan zagen komen, omdat deze persoon bijvoorbeeld oud of ernstig ziek was, of dat het heel plotseling gebeurt. Er is altijd het verdriet en het gemis. En dan is er ook nog veel te regelen rondom de uitvaart te Leiden. Dat valt lang niet altijd mee, het kan echt een zware klus zijn. Soms is het zo dat de overledene al een hele lijst had gemaakt van hoe hij of zij het afscheid voor zich zag, met bijvoorbeeld een adressenlijst waar de kaarten naartoe verstuurd moesten worden en een lijst met muziek voor deze dag. Maar in veel gevallen is het ook zo dat er nog helemaal niet over nagedacht is en dan moeten jullie dat op dat moment dus nog doen. Hoe het ook zij, een uitvaart in Leiden of waar dan ook voorbereiden is altijd een heftige gebeurtenis.

Opbaren en uitvaart Leiden

Als mensen nadenken over een uitvaart te Leiden, dan zullen zij al snel denken aan het regelen van de afscheidsdienst en aan het versturen van de kaarten. Ook de keus tussen begraven en cremeren zal zeker meteen door het hoofd schieten, net als de begraafplaats waar voor gekozen zal worden voor het graf of voor het plaatsen van de urn. Er is echter één ding waar mensen vaak niet meteen bij stil staan en dat is het feit dat iemand ook opgebaard kan worden, in de periode tussen het overlijden en de uitvaart in Leiden. Opbaren is een mooie manier om mensen al voor de dag van het daadwerkelijke afscheid de kans te geven om afscheid te nemen. En ook als je niet wilt dat er heel veel mensen langskomen hiervoor, kan het voor jullie als directe naasten prettig zijn als je nog af en toe een bezoek kunt brengen aan de overledene. Waar vindt het opbaren nu plaats? Dit kan op verschillende plekken, zoals:

  • de kerk
  • de eigen woning
  • het uitvaartcentrum
  • een speciaal hiervoor bestemde ruimte

Thuis is niet altijd een mogelijkheid, bijvoorbeeld omdat de kamers hier te klein zijn of omdat er niet de nodige maatregelen getroffen kunnen worden om het lichaam in goede staat te houden tot de uitvaart in Leiden. De kerk is lang niet voor iedereen een optie, omdat zij zich daar niet prettig bij voelen, en het uitvaartcentrum kan wat kil voelen, wat te zakelijk.

Kies een speciale plek

Wat blijft er dan over? In het geval van een uitvaart in Leiden of omgeving kun je dan kiezen voor De Kleine Poort. Dit is een speciale locatie, waar mensen opgebaard kunnen worden. Deze chalet kan door de nabestaanden gehuurd worden als afscheidsruimte om de overledene op te baren. Maar dat niet alleen, het biedt jullie ook een plek om de uitvaart in Leiden voor te bereiden. Zo hoeft dit niet bij een van jullie thuis te gebeuren, maar kan het als het ware plaatsvinden op neutraal terrein. Doordat jullie een sleutel krijgen, kunnen jullie op elk gewenst moment een bezoek brengen aan de overleden dierbare, wat jullie de kans geeft om op eigen wijze afscheid te nemen. Er zijn nog veel meer mogelijkheden, daarover kun je lezen op Afscheidsruimte-Dekleinepoort.nl. Je zult merken dat De Kleine Poort echt een unieke gelegenheid biedt voor de voorbereiding op een uitvaart te Leiden.