Ramen schoonmaken

De ramen schoonmaken, wie vindt dit nu echt een leuke klus? Laten we eerlijk zijn, eigenlijk niemand toch. Schoonmaakwerk is voor veel mensen toch niet een favoriet, het is iets dat er nu eenmaal bijhoort en je wilt je huis natuurlijk wel een beetje fris houden. Maar de ruiten lappen? Het is iets wat ik zelf zo weinig mogelijk doe. Het is zo’n klusje waarbij je vaak weinig eer van je werk hebt. Natuurlijk, net na het wassen is het mooi schoon, alhoewel het wel altijd weer een kunst is om het ook echt streepvrij te krijgen. Maar na korte tijd ziet het er altijd al weer uit alsof je alweer hoognodig de ramen schoonmaken moet. Omdat er een stoffige regenbui is geweest bijvoorbeeld. Of, wat mij heel vaak gebeurt, omdat er een vogel op je raam besluit te poepen. Super vervelend natuurlijk en ook ontzettend demotiverend. Je raakt steeds minder enthousiast over deze huishoudelijke taak en de ramen op de bovenverdieping? Die laat je dan helemaal maar zitten, want het is zo’n gedoe, al staand op een ladder de ramen schoonmaken en dan steeds de ladder verschuiven naar het volgende raam.

Laat professionals ramen schoonmaken

Ik was er zelf op den duur echt helemaal klaar mee. Ramen schoonmaken? Ik deed het gewoon niet meer! En voor een tijdje was dat geen probleem, het zag er allemaal wel aardig uit, niet blinkend schoon natuurlijk, maar wel voldoende om naar buiten te kunnen kijken. Maar na een tijdje begon het me toch te storen. Die vogelpoepjes die er maar op bleven zitten omdat het een hele periode niet regende. De stoffige vlekken van de laatste regenbui. Het was duidelijk dat er weer een poetsbeurt nodig was, maar zelf de ramen schoonmaken? Daar had ik dus echt geen zin in! Daarom besloot ik om een professional hiervoor in de arm te nemen. Want waarom een klus zelf doen waar je niet handig in bent en waar je helemaal geen zin in hebt als je dit ook gewoon uit kunt besteden? Ik vond het altijd wat decadent klinken om op vaste tijden een glazenwasser te laten komen, maar toen ik me verdiepte in de tarieven vond ik het toch heel erg meevallen. Het was het mij in ieder geval meer dan waard dat ik het niet langer zelf hoefde te doen! Nu komt er dus eens in de zoveel weken een professional bij me langs die voor ons de ramen schoonmaken gaat!

Stralend resultaat

Dat is niet alleen handig omdat je het dan niet zelf hoeft te doen, maar ook omdat je een stralend schoon resultaat krijgt! Ramen schoonmaken is hun dagelijks werk en zij weten dan ook uitstekend hoe zij dit aan moeten pakken. Dit betekent dat het glas zal blinken en helemaal streeploos schoon zal zijn! Ik heb hiervoor gekozen voor Glazenwasser Amsterdam. Groot voordeel vind ik dat zij de ramen schoonmaken met behulp van een tucker- of telewashsysteem. Hierdoor hoeven ze geen ladder te gebruiken en dat maakt hun werk:

  • sneller
  • veiliger
  • streeploos

Het speciale systeem dat zij gebruiken zorgt er namelijk voor dat er geen strepen achterblijven, je hebt dus gegarandeerd een prachtig resultaat! Fijn vind ik ook dat je bij hen een grote vrijheid hebt in de keuze voor het aantal keer dat zij langs moeten komen. Of jij nu wilt dat jouw ruiten maandelijks gereinigd worden of dat je eens per kwartaal voldoende vindt, het is bij hen allemaal mogelijk! Op GlazenwasserAmsterdam.com kun je precies lezen op welke plekken zij allemaal werken en hoe zij te werk gaan als zij jouw ramen schoonmaken! Lees meer…