Promotieartikelen

Reclame maken voor je bedrijf? Daarvoor zijn promotieartikelen ideaal! Er zijn uiteraard heel veel verschillende manieren om jouw onderneming bij mensen onder de aandacht te brengen. Zo kun je bijvoorbeeld folders laten bezorgen. Maar laten we eerlijk zijn, hoe goed lees jij de folders die jij in de brievenbus krijgt en hoe vaak belanden ze niet ongelezen bij het oud papier? Een andere mogelijkheid is het laten uitzenden van spotjes op televisie of radio, maar heel veel mensen gaan op die momenten zappen of ze draaien het geluid zacht, waardoor je ze nog niet bereikt. Een andere optie die jou zou kunnen kiezen, is het plaatsen van advertenties. Maar heel veel lezers bekijken deze niet eens. Met andere woorden, al deze opties zijn niet zo heel erg effectief. Maar promotieartikelen juist wel. Wat zijn dit nu? Dit kunnen heel veel verschillende soorten producten zijn, maar ze hebben allemaal een gemeenschappelijke deler en dat is het feit dat jouw bedrijfslogo of bedrijfsnaam er op afgedrukt is. Zo geef je klanten of geïnteresseerden een cadeautje, wat ze zeker op prijs zullen stellen, waarmee ze tegelijkertijd reclame voor jouw bedrijf kunnen maken. Dat maakt promotieartikelen tot een uitstekende keus voor ondernemers die hun zaak graag bij het publiek onder de aandacht willen brengen.

Verschillende soorten promotieartikelen

We noemden net al even dat promotieartikelen heel divers kunnen zijn. Waar kun je dan zoal aan denken? Je kunt dan denken aan:

  • pennen
  • sleutelhangers
  • paraplu’s
  • powerbanks
  • usb sticks

Maar dit is slechts een selectie van de vele soorten artikelen die je hiervoor kunt gebruiken. Wat is nu de beste keus? Natuurlijk moet je altijd rekening houden met het budget dat jij hebt, sommige producten zijn nu eenmaal duurder dan andere. Een ander belangrijk aandachtspunt bij het uitkiezen van promotieartikelen is hoeveel mensen je er mee bereikt en wat aanspreekt bij jouw doelgroep. Een goed relatiegeschenk is iets wat ook daadwerkelijk door mensen gebruikt gaat worden, waardoor ze ook echt regelmatig in contact komen met jouw bedrijfsnaam. Nog beter is het natuurlijk als het gaat om een artikel dat ook buitenshuis gebruikt wordt, waardoor ook anderen de naam kunnen zien, of dat mensen gemakkelijk aan elkaar uitlenen. Doel is immers om jouw bedrijfsnaam bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen, zodat ze op de hoogte zijn van jouw bestaan. Als je promotieartikelen goed uitzoekt, dan kun je tegen geringe kosten heel veel mensen bereiken.

Doelgroep

Zoals gezegd is het dan wel van belang om rekening te houden met je doelgroep. Je kunt bijvoorbeeld wel pennen gebruiken als promotieartikelen, maar als jij je vooral richt op jongeren, die bijna alles digitaal noteren, dan is een pen misschien niet het ideale relatiegeschenk. Richt jij je vooral op ouderen, dan heb je weer weinig aan een powerbank, aangezien de meesten deze nooit zullen gebruiken. Dit is dus zeker een punt van aandacht op het moment dat jij promotieartikelen uit gaat zoeken. Een punt waar je echter niet over na hoeft te denken, is waar je deze het beste aan kunt gaan schaffen. Een uitstekend adres hiervoor is De Reklameshop. Zij bieden heel veel opties op het gebied van relatiegeschenken, waardoor je bij hen altijd wel een artikel kunt vinden dat goed bij jouw bedrijf past. Zij hebben bovendien vaak interessante acties, waardoor je nog voordeliger dan anders bij hen inkopen kunt doen. Uiteraard bieden zij ook diverse mogelijkheden wat betreft bedrukking, zodat je het geheel er precies zo uit kunt laten zien als jij graag wilt. Wil jij promotieartikelen gaan gebruiken? Dan is De Reklameshop dus het adres om naar toe te gaan!