Profiteer van een EHBO cursus in Almelo

Als je andere mensen kunt helpen, dan kun je daar zelf ook weer van profiteren, want het voelt goed als je weet wat je moet doen. Als je langs de zijlijn moet blijven staan omdat je geen idee hebt wat je moet of kunt doen, dan voelt dat erg ongemakkelijk. Je ziet immers dat iemand hulp nodig heeft, maar het enige wat je kunt doen is blijven staan kijken. Het is dan ook heel verstandig om een EHBO cursus in Almelo te volgen. Als je deze EHBO cursus in Almelo goed doorloopt, dan kun je altijd actie ondernemen als er ergens een ongeluk gebeurt. Het is zeker niet zo dat jij vervolgens verantwoordelijk bent voor het redden van levens. Als er inderdaad een ongeluk gebeurt, dan zorg jij voor de eerste hulp. Mocht het ernstig zijn, dan probeer je de het leed te beperken en je zorgt ervoor dat de hulpdiensten na jouw hulp de zaken gemakkelijk over kunnen nemen. Een beetje kennis op het gebied van eerste hulp kan indirect toch levens redden. Vaak zijn EHBO’ers nodig om te assisteren bij kleine ongelukken. Als iemand bij je komt met brandwonden, dan moet je weten hoe je daar mee om moet gaan. Je moet dus weten of het een eerste-, tweede- of derdegraads brandwond betreft en vervolgens moet je weten welke behandeling past bij welke brandwond. Door snel en adequaat op te treden kun je pijn en littekens voorkomen of beperken. Ook een verband leggen is belangrijk als EHBO’er. Mensen met wonden dienen snel opgelapt te worden en als je niet weet hoe je een verband aan moet brengen, dan blijft de persoon bloeden en daardoor houdt je de kans op infectie of erger leed open. Een hele belangrijke vaardigheid die je leert tijdens een EHBO cursus in Almelo is het uitvoeren van een stabiele zijligging. Dit is geen ingewikkelde handeling, maar je moet wel weten hoe het moet. Daar heb je dus sowieso een EHBO cursus in Almelo voor nodig. Zodra iemand op de grond ligt en het bewust zijn verliest, dan bestaat er een kans dat hij/zij stikt doordat de persoon bijvoorbeeld zijn of haar tong inslikt. Mocht de persoon dronken zijn en het bewustzijn verliezen, dan kan hij/zij stikken in zijn of haar eigen braaksel. In dit soort gevallen is het nodig om de persoon even op zijn of haar zij te draaien. Daardoor voorkom je een hoop leed. Maar je kunt iemand niet zonder meer omdraaien. Daarom leer je tijdens een EHBO cursus in Almelo hoe je een stabiele zijligging uitvoert, zodat je iemand op de juiste wijze op zijn of haar zij kunt draaien.

Een EBHO cursus in Almelo volg je bij Mervox

Mocht je een EHBO cursus in Almelo willen volgen, dan kun je terecht bij Mervox. Tijdens deze cursus leer je alle basisvaardigheden die je nodig hebt als EHBO’er. Hierbij kun je onder andere denken aan:

  • Eerste hulp: omgaan met bloedingen en brandwonden
  • Controle ademhaling en bewustzijn
  • Stabiele zijligging
  • Reanimatie
  • Toepassen van de AED

Verder kun je bij Mervox ook allerlei andere cursussen volgen. Zo kun je bij Mervox terecht voor het volgen van de volgende cursussen:

  • Bedrijfshulpverlener
  • Ploegleider BHV
  • Hoofd BHV
  • Adembescherming voor de bedrijfshulpverlener
  • EHBO opleidingen

Neem contact op met Mervox om je aan te melden voor een cursus

Wil je je aanmelden voor een EHBO cursus in Almelo of een andere cursus, dan kun je altijd even contact opnemen met Mervox. De contactgegevens vind je op de website van mervox.nl. Je kunt zowel mailen als bellen.