Ontdek de gezondheid van je gewicht via BMI berekenen op gezondeten.nl

Als je nieuwsgierig bent naar hoe gezond jouw gewicht is, dan is het goed om je niet blind te staren op het aantal kilo’s alleen. Het is goed om je BMI te berekenen, zodat je ontdekt of de verhouding tussen lengte en gewicht in orde is. Op het moment dat je lichaamsvet namelijk toeneemt, dan stijgt ook je BMI. Vet is nodig voor een gezond lichaam, maar we hebben er vaak teveel van. Teveel vet leidt tot een toename van het gewicht. Als je vervolgens je BMI gaat berekenen en je bent te zwaar, dan kan dit duiden op een overschot aan lichaamsvet. Maar je moet wel oppassen met BMI berekenen, want de score die jij ontvangt is niet altijd even makkelijk te duiden. Als je je BMI gaat berekenen, dan kijk je immers alleen naar je lengte en je gewicht. Je voert op de site van gezondeten.nl dus alleen een x aantal kilo’s in. Dat getal houdt geen enkele rekening met je bouw, de hoeveelheid spieren, de grote van je borsten en eventuele andere variabelen die een rol kunnen spelen. Spieren zijn net als vet ook zwaar. Als je dus heel gespierd bent doordat je flink traint in de sportschool, dan zal je BMI ook stijgen. Het kan dus zijn dat je na het BMI berekenen een score krijgt die duidt op overgewicht. Maar als je flink sport en dus een zeer gespierd lichaam hebt, dan heb je geen overgewicht door een overschot aan lichaamsvet. Je bent wat dat betreft qua relatie tussen gewicht en lengte helemaal gezond. Iemand die wel een goed BMI heeft en dus een score krijgt die duidt op een gezonde relatie tussen lichaam en gewicht, kan immers toch heel ongezond zijn. Iemand met een snelle schildklier zal niet snel zwaarder worden. Zo iemand kan eten wat hij wil, veel drinken en roken. Dat alles duidt op een zeer ongezonde levensstijl en toch zal deze persoon via BMI berekenen een gezonde beoordeling krijgen. BMI berekenen is makkelijk en snel en geeft je zeker inzicht in de relatie tussen je lichaamsgewicht en je lengte. Maar het is alles behalve een allesomvattende graadmeter voor je totale gezondheid. Om je gezondheid te toetsen moet je dus veel meer ondernemen dan alleen een BMI berekenen. Maar als je je BMI wilt weten, dan kun je dat gemakkelijk te weten komen via de website van gezondeten.nl. Hoe dat allemaal in zijn werk gaat lees je hieronder. 

Je BMI berekenen met behulp van 4 variabelen

Het berekenen van een BMI gebeurt uiteraard via een bepaalde wiskundige formule. Maar deze hoef jij niet te weten. Jij hoeft alleen maar even naar gezondeten.nl te surfen en daar kun je dan de nodige variabelen invullen. Het gaat in dit geval om de volgende variabelen: 

  • Geslacht
  • Leeftijd
  • Lengte 
  • Gewicht

Vervolgens krijg je meteen jouw BMI te zien die die hoort bij de informatie die jij hebt ingevuld. Je krijgt ook meteen te zien of je BMI gezond is of dat je bijvoorbeeld over- of ondergewicht hebt. 

Kijk op de site voor meer informatie

Via de site van gezondeten.nl kun je meer te weten komen over de BMI, maar je kun de site ook raadplegen voor vele andere gezondheid gerelateerde kwesties.