Mijn factuur maken was nog nooit zo snel

Sinds een paar maanden maak ik gebruik van facturatie software van Faktum Factuur voor de administratie van mijn eigen onderneming. Wilde ik eerder een factuur maken, dan deed ik dit met Excel, of andere praktische zaken met Word. Gelukkig is dat verleden tijd nu ik Faktum Factuur heb ontdekt. Ik wist niet dat een factuur maken zo eenvoudig kon zijn. De software is volledig geautomatiseerd. Je kunt daardoor heel gemakkelijk een factuur maken. Het enige dat je in het begin hoeft te doen is de benodigde gegevens invullen. Bijvoorbeeld je bedrijfslogo, huisstijl en natuurlijk de betalingsgegevens en persoonlijke gegevens. Ook BTW kan heel handig in het programma verwerkt worden. Factureren is echter slechts een van de vele functies van deze handige facturatiesoftware. Ook de volgende functies behoren tot de opties:

  • Offertes maken: je vult de benodigde klant- en artikelgegevens in en het programma doet de rest
  • Pakbonnen opstellen: een pakbon wordt automatisch opgesteld aan de hand van de gemaakte facturen en offertes
  • Oderbevestiging versturen: ook orderbevestigingen kunnen op basis van offertes en facturen opgemaakt en verstuurd worden. Versturen kan per mail en post
  • Herinneringen sturen: met de software is gemakkelijk te zien wanneer betalingstermijnen verstreken zijn. Is dit het geval, dan kan je via het factureringsprogramma herinneringen verzenden

Professionele factuur maken

Een factuur maken met Microsoft Word of Excel werkt in theorie prima. In de praktijk loopt het echter vaak anders. Het is best gemakkelijk om fouten te maken met de Officeprogramma’s, omdat veel functies ingewikkelder zijn dan nodig is. Gelukkig geldt dit allerminst voor de programma’s van Faktum Factuur. Een factuur maken met de factureringssoftware is juist heel eenvoudig en overzichtelijk. Het is gemakkelijk in gebruik, maar je kunt er wel professioneel ogende facturen mee maken. Je wilt als onderneming natuurlijk zo professioneel mogelijk overkomen en dit geldt ook bij een factuur maken. Dat facturatie goed verloopt is natuurlijk heel belangrijk. Je wilt niet dat door (eigen) fouten jouw klanten niet of te laat betalen. Bovendien werkt het een stuk sneller en prettiger als je met professionele facturatiesoftware facturen kunt opmaken en versturen. Niet alleen voor jouw klanten, maar ook voor jezelf geldt dit. Je bespaart er ook tijd, en dus geld, mee. Zeker na een aantal keer krijg je de verschillende functies in de vingers en voer je de administratieve taken heel snel uit. Voor je het weet is jouw administratie geautomatiseerd en heb jij meer tijd over voor ondernemen. En ook niet verkeerd: je houdt meer vrije tijd over voor leuke dingen.

Goede en vriendelijke service bij Faktum Factuur

Ik ben natuurlijk niet alleen heel tevreden over het facturatieprogramma dat ik heb aangeschaft. Ook de service van Faktum Factuur is uitstekend. Voordat ik het programma heb gekocht, heb ik eerst bij een medewerker geïnformeerd over het product. Deze vriendelijke medewerker nam echt de tijd voor me en het was duidelijk dat hij verstand van zaken had. Aanvankelijk wilde ik het factuurprogramma vooral aanschaffen voor facturen opstellen. Een factuur maken kostte me steeds zo veel tijd dat ik dacht dat er vast een betere methode voor moest zijn. Toen heb ik online gezocht op ‘factuur maken’ en kwam ik terecht bij Faktum Factuur. De website https://www.faktumfactuur.nl/factuur-maken/ beviel me gelijk. Het was heel overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik. Ook de klantenservice is zoals ik al zei heel goed bevallen. Ik had snel iemand aan de lijn en de medewerker heeft me vriendelijk en heel goed geïnformeerd. Nadat ik 60 dagen gebruik heb gemaakt van de proefversie heb ik snel de volledige versie aangeschaft en ik heb er nog geen moment spijt van gehad.