Led als ideale badkamerverlichting

We zijn lang op zoek geweest naar goede mogelijkheden om meer uit ons huis te halen. Er zijn veel mensen die kiezen voor complete verbouwingen en renovaties, maar daar hadden wij het geld niet direct voor. Daarom zijn we eens gaan kijken naar de opties die minder ingrijpend zijn, maar die stuk voor stuk een groot resultaat hebben. Uiteindelijk kwamen we terecht bij de mogelijkheid om te gaan verven en de verlichting aan te passen. Vooral de badkamerverlichting, want die hadden we niet aangepast sinds we het huis gekocht hadden. Een vriend wees ons op pretmetled.nl en dat is de website geweest waar we direct konden slagen voor alles wat we nodig hadden. Op de verf na dan natuurlijk.

Wat doet badkamerverlichting?

Dat badkamerverlichting verlichting in de badkamer is, dat weet iedereen. Maar de vraag is wat het voor jou doet. En daar gaan veel mensen de fout mee in. Wanneer je wat oudere badkamerverlichting hebt, dan zorgt dit er alleen maar voor dat je alles in de badkamer kunt zien. Je kunt echter nog veel meer doen met de lampen in de badkamer. Goede badkamerverlichting zorgt voor een meer ruimtelijk idee en heeft een versterkende werking wanneer je kijkt naar de aspecten die met veiligheid te maken hebben. Hang je de goede lampen op de juiste plekken op, dan gaat de badkamerverlichting letterlijk voor je aan je aan het werk:

  • Meer optische ruimte;
  • Aandacht voor de belangrijke punten;
  • Verduisteren van minder fraaie plekken;
  • Optimaal zicht.

Veiligheid voor alles

Op pretmetled.nl vonden we een belangrijke toevoeging die we niet overal gezien hebben. Ledverlichting ophangen is een leuk idee, maar het moet wel veilig zijn. Aangezien de badkamerverlichting in een natte ruimte komt te hangen, is het belangrijk dat de juiste lampen op de goede manier gemonteerd worden. Anders is er een groot risico, er kan kortsluiting ontstaan, of er kan stroom letterlijk gaan lekken waardoor de mensen in de badkamer een enorme stroomstoot kunnen krijgen. Toen we die informatie lazen, wisten we zeker dat we de montage uit handen zouden geven. Je wilt immers geen risico nemen, zeker niet wanneer je kinderen in huis hebt. De snelle levering zorgde ervoor dat we al binnen de kortste keren aan de slag konden met de verlichting en het effect konden zien. De badkamer leek volledig nieuw en dat heeft ons doen besluiten om de rest van het huis ook eens onder handen te nemen. Ook daar gaan we vooral bezig met de verf en de verlichting, omdat het resultaat per euro ronduit geweldig is. Wat nog mooier is: Op de badkamerverlichting na hebben we alle ruimtes helemaal zelf kunnen doen. Verbouwen kost geld, zeker wanneer je het goed wilt doen. Maar wat nou als je in een huis woont dat aan alle eisen voldoet die je hebt, maar je het huis een andere look wilt geven? Een eigen stijl zodat je net even iets meer thuis bent in je eigen huis? Ga dan eens aan de slag met de lampen, zoals de badkamerverlichting, en de kleuren die in huis gebruikt zijn. Wat je ook altijd nog kunt doen, wat een veel groter effect heeft, is de inrichting van het huis aanpassen. Gooi alles in de slaapkamer eens om, en deel de woonkamer eens volledig opnieuw in. Zo maak je een heel ander huis van het huis waarin je al jaren woont en dat kan ervoor zorgen dat het een stuk spannender wordt om thuis te komen. Wees niet te bang om te experimenteren, want uiteindelijk is het wel jouw huis en jij moet je er prettig voelen.