Kun jij wel een cursus assertiviteit gebruiken?

Klap jij altijd dicht als je met collega’s of leidinggevenden moet praten? Vind je het super moeilijk om voor je eigen mening op te komen? En ben je daarnaast ook nog erg onzeker? Dan is een cursus assertiviteit via Tijdwinst.com echt iets voor jou. Deze richt zich op mensen die moeite hebben om zich op een open en extraverte manier te uiten. Niet schrikken, want natuurlijk is het niet de bedoeling dat je je tijdens de cursus een manier van communiceren aanleert die niet bij je past. De cursus assertiviteit leert je echter wel om wat meer uit je schulp te kruipen en te durven zeggen waar je voor staat. Dit lijkt voor heel veel mensen erg moeilijk, maar dat valt reuze mee. Er zijn namelijk heel veel technieken die je als je ze eenmaal eigen hebt gemaakt gemakkelijk kunt toepassen. Tijdens deze cursus assertiviteit krijg je eerst uitleg en instructies, en daarna ga je direct met de aangeleerde technieken oefenen. Super fijn, want dan breng je alles direct in de praktijk en merk je dus meteen waar bij jou het probleem ontstaat. De trainer kijkt dan samen met jou naar waar het mis gaat en helpt je bij het oefenen en ontwikkelen van deze technieken. Je zult merken dat je na deze training met veel meer zelfvertrouwen terug naar huis gaat, en minder bang bent om het gesprek aan te gaan met diverse mensen.

Wat leer je tijdens de cursus assertiviteit?

Er zijn super veel technieken die je kunt toepassen om assertiever te zijn, oftewel om op een passende manier voor jezelf op te komen. Een paar voorbeelden daarvan zijn:

  • Je bewust worden van wat de ander bedoelt
  • Jezelf zo helder mogelijk uitdrukken
  • Leren omgaan met kritiek
  • Meer zelfvertrouwen kweken
  • Leren om beter feedback te geven

Dit zijn al een aantal hele belangrijke punten die allemaal worden behandeld tijdens de cursus assertiviteit. Als je deze allemaal onder de knie hebt wordt het in de toekomst vele malen makkelijker om het gesprek aan te gaan met anderen, zelfs met leidinggevenden. Je kunt beter voor jezelf opkomen en laat de ander weten dat jouw mening er toe doet. Zeker voor mensen die zich in conversaties of vergaderingen vaak ondergesneeuwd voelen door extraverte mensen hebben heel erg veel aan deze praktische cursus.

Herken jij jezelf in deze punten?

Twijfel je nog of deze cursus assertiviteit iets voor jou is? Check dan even of je jezelf herkent in een van de volgende punten: Je wilt heel graag aardig gevonden worden, je durft geen feedback te geven, je wordt in een groep vaak niet gehoord en men gaat gemakkelijk aan jouw mening voorbij. Ook merken vele mensen die niet assertief genoeg zijn dat ze hun grenzen niet aan durven geven. het gevolg daarvan is natuurlijk dat mensen er gemakkelijk overheen gaan, en dat is nooit fijn. Tijdens deze cursus assertiviteit ga je om leren gaan met weerstand en gesprekspartners die op een hele andere manier communiceren als jij, en zo leren om assertiever, zelfverzekerder en meer ontspannen over te komen. En daar hebben zowel jij als je gesprekspartner baat bij!