Java vacatures vinden voor programmeur

Ik heb jarenlang gewerkt als orderpicker bij een groot bedrijf in Brabant. Toen ik daar in de crisis werd ontslagen leek het me tijd voor omscholing. Ik ben me toen gaan verdiepen in de IT en programmeren, en heb onder andere veel geleerd over java. Java is een programmeertaal die ontzettend veel gebruikt wordt. Het was dan ook een slimme zet me hierin te verdiepen, omdat er tegenwoordig veel java vacatures zijn. Daarin had ik me ook verdiept. Toen ik had besloten me om te laten scholen leek het me wel verstandig dat te doen in een sector waar genoeg werk zou zijn. Dat was het geval, want zelfs in de crisis waren er nog voldoende java vacatures. Tegenwoordig kijk ik nog steeds naar vacatures, op de volgende website: java-professionals. Ik heb inmiddels een prima baan, maar ben altijd op zoek naar leuke java vacatures. Het kan voorkomen dat er echt een leuke tussen zit. Dan kan ik altijd gaan solliciteren. Voorlopig blijf ik nog even rondkijken. Ik kan het elke oudere werknemer die zich wil laten omscholen, aanraden eens te kijken naar een IT-functie. Er zijn voldoende banen beschikbaar in deze sector en dat zal de komende jaren niet afnemen. Gezien de huidige ontwikkelingen zullen er alleen maar meer java vacatures online komen.

Juiste personeel vinden voor java vacatures

Omdat ik ook manager ben van een IT afdeling moet ik regelmatig nieuwe mensen zien te vinden om onze eigen java vacatures in te vullen. Daarvoor gebruik ik ook https://www.java-professionals.nl/vacatures/. Hier kan ik zelf kijken naar leuke java vacatures maar ook mijn eigen vacatures plaatsen. Zo komen er regelmatig mensen binnen bij ons bedrijf. Je moet dan wel over een aantal specificaties beschikken:

  • Kennis van java
  • Enige ervaring met java
  • Bij voorkeur opleiding in IT
  • Zelfstandig en proactief werken

Dit soort zaken zet ik natuurlijk ook in onze java vacatures. Er komen verrassend veel mensen op deze plekken af, en ik moet dan ook regelmatig mensen afwijzen. Gelukkig zijn er voldoende andere java vacatures beschikbaar. Het is goed mogelijk dat veel mensen na de crisis van tien jaar geleden hebben gedacht: ik laat me omscholen. Ik heb daar in elk geval geen spijt van. De juiste mensen vinden is op dit moment dus ook niet zo moeilijk. Er is voldoende vraag en aanbod. Ik zou het mensen dan ook aanraden zich te laten omscholen als dat een mogelijkheid is. Werken als programmeur moet je liggen, maar als je van puzzelen houdt en graag zelfstandig werkt kan het zomaar de baan voor jou zijn.

Baanzekerheid

Als je je verdiept in een programmeertaal als java is de kans groot dat je genoeg java vacatures tegenkomt. Dat geldt ook voor andere programmeertalen als Python of CSS. In dat opzicht is er een bepaalde baanzekerheid voor mensen die deze vaardigheden hebben. Je moet dan natuurlijk nog wel een bepaalde werkhouding hebben en er zijn een aantal zaken die je een geschikte kandidaat maken, maar voor elke java-specialist is er wel een of meerdere java vacatures die interessant kunnen zijn. Daarvoor is het internet een zeer geschikte plek om te zoeken. Ik ben blij dat ik mijn oude baan achter me heb gelaten en me tegenwoordig bezig kan houden met de IT. Ik vind het prachtig wat er allemaal mogelijk is en ben benieuwd welke rol java de komende jaren gaat spelen in deze sector Wellicht kan ik daar nog een steentje aan bijdragen als java professional.

Lees meer…