Het continurooster invoeren

Ik ben directeur van een basisschool in een klein stadje en al jaren is er een discussie gaande over de lestijden op onze school. Wij hebben altijd een rooster gehad waar er een lange pauze tussen de middag was, maar voor veel ouders was dit lastig omdat zij dan hun kinderen tussen de middag moesten ophalen, of voor een oppas moesten zorgen. Een kortere pauze op school had ook diverse nadelen voor sommige ouders, maar ook voor onze leraren. Wij besloten de ouders te laten beslissen en de meerderheid van de ouders kozen voor het continurooster. Gelukkig vonden wij een bedrijf dat ons kon ondersteunen tijdens de pauzes, zodat de leraren ook hun verdiende rust zouden krijgen en de leerlingen goede begeleiding. Het bedrijf Kinderstalen ondersteunt ons tijdens de pauzes en daar zijn wij zeer te spreken over. Al vele jaren hebben wij een discussie bij ons op school over het rooster voor de kinderen. Beide roosters hebben hun voor- en nadelen en wij wisten dat niet iedereen blij zou zijn met onze keuze. De keuze van de leraren vonden wij ook erg belangrijk, want zij moeten op een goede manier hun werk kunnen doen. Het leek ons uiteindelijk het beste om te stemmen over een continurooster en hadden hiervoor een avond georganiseerd. De meeste ouders kozen uiteindelijk voor dit rooster, waardoor wij moesten bekijken hoe wij dit goed konden invoeren. Veel ouders vonden het lastig om tussen de middag hun kinderen op te halen en daarna weer naar school te brengen, over een oppas hiervoor te regelen. Onze grootste zorg was een goede begeleiding in de pauze van het continurooster, want dit was een belangrijk rustmoment voor de kinderen en leraren. Wij besloten om op zoek te gaan naar een bedrijf dat ons hiermee kon helpen.

Kinderstralen helpt ons met het continurooster

Toen wij zochten naar een bedrijf dat ons kon helpen met het continurooster, kwamen wij al snel het bedrijf Kinderstralen tegen. Dit bedrijf kan helpen met verschillen onderdelen en ondersteunt veel verschillende scholen. Wij namen contact op met dit bedrijf en hadden een goed gesprek over hoe zij ons konden helpen en wat de voordelen daarvan waren. Wij zagen dat zij al veel andere scholen bij ons in de buurt hielpen en dat zij veel goede beoordelingen hadden. Wij besloten om met dit bedrijf samen te werken om de begeleiding van het continurooster op te vangen. 

De juiste oplossing voor ons

Wij werken nu bijna een half jaar samen met Kinderstralen en dat bevalt erg goed. De ouders zijn blij met het continurooster en de goede opvang van dit bedrijf. Kinderen krijgen de aandacht dit zij nodig hebben tijdens de pauzes en kunnen toch goed uitrusten. Voor de leraren is het ook fijn, want zij kunnen toch even tot rust komen tijdens de pauzes en zich weer opladen voor het volgende blok. Wij zijn erg te spreken over Kinderstralen en raden dit bedrijf aan.

  • Zij kunnen scholen helpen met veel verschillende onderdelen
  • Zij hebben veel goede beoordelingen ontvangen
  • Wij hadden een goed gesprek over de opvang tijdens het continurooster
  • De samenwerking bevalt ons erg goed