Gezonde voeding op de kinderopvang

Wat wij heel erg belangrijk vinden is dat er gezonde voeding wordt aangeboden op de kinderopvang. Wat is er nou belangrijker dan de voeding die uw kinderen naar binnen krijgen? Ten eerste is gezonde voeding op de kinderopvang gewoon goed voor het lichaam, maar daarnaast is het voor kinderen ook essentieel voor hun groei en ontwikkeling. Hierbij hoort niet alleen het lichaam, maar ook natuurlijk de hersenen. Voor kinderen is het dus nog belangrijker om gezond te eten, vooral in de eerste jaren, omdat dit een invloed heeft op onder andere hun lichamelijk en cognitieve ontwikkeling. Bovendien kan slechte voeding ervoor zorgen dat kinderen minder energie hebben, waardoor ze vatbaarder zijn voor virussen, gewoon erg moe worden of niet zich niet lekker voelen. Op zijn beurt heeft dit natuurlijk effect op de schoolcarrière van het kind. Soms kan het ook een gewoonte worden, waar de kinderen later tegenaan kunnen lopen. Een gewoonte creëren kan, daartegenover, ook bij gezonde voeding, beginnend op de kinderopvang. Daar moeten we gebruik van maken, om de kinderen gezonde eetgewoontes aan te leren zodat ze er gewend aan raken en later niet anders weten. Daarnaast levert gezonde voeding ook een bijdrage aan het intelligentieniveau van kinderen, en hier zullen ze later het meest baat bij hebben. Overigens moeten kinderen zich (meestal) gezond, fit en helder voelen wanneer ze regelmatig gezonde voeding binnen krijgen. Dit zorgt ervoor dat hun dagelijkse ritme niet wordt verpest en hierbij de ontwikkeling niet wordt verstoord, in tegenstelling tot kinderen die ongezond eten. Dus de voordelen van gezond voeding op de kinderopvang zijn onder andere:

  • Kinderen hebben energie en zijn fit voor de dag;
  • Kinderen zijn vatbaar voor heersende virussen;
  • Kinderen profiteren later van hoger intelligentieniveau.

Gezonde voeding kinderopvang; bijdrage van de ouder

Als ouder kunt u natuurlijk ook een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van uw kind met behulp van gezonde voeding op de kinderopvang. Bijvoorbeeld het zorgen voor een gezonde traktatie wanneer uw kind jarig is en gaat trakteren. Ook kunt u helpen door zelf vaak gezond te eten zodat u uw kind dit ziet en dit zo steeds meer gewend raakt. Daarnaast is essentieel dat kinderen veel water drinken, zodat ze onder andere genoeg vocht binnen krijgen zonder allerlei ongezonde, bewerkte sappen te drinken. Om het water drinken wat leuker te maken uw kind te stimuleren kunt u bijvoorbeeld een mooie waterfles voor uw kind te kopen. Natuurlijk is het ook belangrijk dat uw kind groenten en fruit binnenkrijgt. Hierbij kunt u af en toe vragen aan uw kind wat voor soort fruit of wat soort groenten ze willen eten, als uw kind niet alles lust. Bij groenten kan het ook helpen om de groenten te mixen en er soep van te maken. Hierdoor wordt het smakelijker voor uw kind en is het ook makkelijker om het op te maken. Verder is het aan te raden tenminste 1 à 2 keer per weer vis te eten. Vis bevat omega-3, wat erg goed is voor de hersenen en voor de concentratie van uw kind.

Kinderopvang De Eyckenboom

De Eyckenboom is een kinderopvang waarbij gezond eten centraal staat. Voor gezonde voeding op de kinderopvang ben je hier dus op het juiste adres. Gezonde voeding kinderopvang is één van hun belangrijkste aspecten. Hierbij is de stimulatie en ontwikkeling van uw kind van belang. Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten? Vul dan het contactformulier op de site in kinderopvangdeeyckenboom.nl; bel naar 0102230068 of stuur een mail naar info@deeikenboompjes.nl Wilt u liever persoonlijk langskomen (eerst contact) om een kijkje te nemen en/of vragen te stellen? Dat is ook mogelijk. De Eyckenboom is gevestigd op: Schermerhoek 506 2905 TW Capelle aan den IJssel.