Een warmtepomp kopen

Sinds een paar jaar zijn wij thuis aan het kijken hoe wij kunnen besparen op onze energierekening en energiezuiniger kunnen leven. We vinden het erg fijn als we deze twee dingen kunnen combineren, want dat is beter voor het milieu en onze portemonnee. De laatste jaren hoor je steeds meer over groene en zuinige oplossingen en veel apparaten zijn goedkoper geworden en leveren meer energie. Twee jaar geleden hebben we zonnepanelen laten plaatsen. We zagen dat de terugverdientijd erg kort was en we vonden dit een belangrijke stap om ons huis energiezuiniger te maken. We verbruiken eigenlijk nog dezelfde hoeveelheid energie, maar een groot gedeelte daarvan wekken we zelf op. De laatste jaren hoor je steeds meer over warmtepompen en een warmtepomp laten plaatsen leek ons ook erg interessant. Het leek ons verstandig om eerst naar de gemeente te gaan, want misschien hadden zij al plannen voor stadsverwarming. Op het gemeente huis hadden we een gesprek en hier konden ze ons vertellen dat de aankomende vijf jaar een project zoals stadsverwarming niet gaat starten. Als de gemeente dit wel wilde starten, dan hadden we hier op gewacht, maar nu was een warmtepomp misschien wel een goede oplossing. Voordat we besloten om een warmtepomp te kopen, wilden we graag weten hoeveel het zou kosten en wat de terugverdien tijd zou zijn. Een warmtepomp kopen is niet goedkoop, maar als we de investering in een aantal jaar zouden terugverdienen, dan vonden we het niet erg om een warmtepomp te kopen. Het kopen van zonnepanelen was ook niet goedkoop, maar daarbij wisten we dat we de kosten in ongeveer 7 jaar zouden terugverdienen. We wilden graag meer informatie vinden voordat we een beslissing zouden maken over een warmtepomp.

Een warmtepomp kopen bij The Sunshine Company

Op een aantal websites konden we meer informatie vinden over een warmtepomp, maar we lazen niet veel over de kosten en de terugverdientijd. Nadat we verder zochten vonden we de website https://www.thesunshinecompany.nl/warmtepomp-kopen/. Op de website van The Sunshine Company konden we vele voordelen lezen van een warmtepomp. We zagen dat dit bedrijf een gecertificeerde dealer is van een merk warmtepompen en dat ze de pompen als sinds 2014 installeren. Op een van hun pagina’s vonden we een handige tool om de terugverdientijd van een warmtepomp te berekenen. We besloten om contact met dit bedrijf op te nemen, zodat we de aanschaf van een warmtepomp konden bespreken. We vertelden dat we misschien een warmtepomp kopen wilden, maar dat het afhing van de prijs en de terugverdientijd. Samen met het bedrijf keken we goed naar onze situatie thuis, zodat ze een berekening voor ons konden maken. Hierna bespraken we de berekening en het bleek dat we in minder dan 10 jaar de kosten konden terugverdienen. The Sunshine Company kon de warmtepomp voor ons plaatsen als wij dat wilden. We bespraken samen de resultaten van het gesprek en we besloten om een warmtepomp te kopen bij The Sunshine Company.

Warmte via een warmtepomp

Twee maanden geleden plaatste The Sunshine Company de warmtepomp bij ons en we zijn blij dat we het gedaan hebben. We denken dat een warmtepomp kopen via dit bedrijf een goede keuze was, maar we moeten nog bekijken hoeveel we besparen. We zijn in ieder geval blij dat we nu bijna geen gas meer gebruiken. Wij lieten een warmtepomp installeren door The Sunshine Company

  • We wilden alleen een warmtepomp kopen als de terugverdientijd voordelig was
  • Via hun website konden we de terugverdientijd berekenen
  • De terugverdientijd was goed en we lieten dit bedrijf de pomp installeren