Een bezoek aan onze wild poelier voor Kerst

We kijken er elk jaar weer enorm naar uit. Kerst betekent dat we heerlijke wildgerechten op tafel zetten voor onze gasten en daarom brengen we altijd vooraf een bezoek aan de beste wild poelier in onze buurt. Polier Hans Ruardy is wild poelier en hij werkt enkel met kwalitatief vlees dat ambachtelijk wordt klaargemaakt voor de verkoop. We zijn op www.poelierruardy.nl terecht gekomen toen we een wild poelier in de buurt van Noordwijk, waar wij wonen, zochten. Dit was voor ons echt een schot in de roos. Hier kun je terecht voor het beste wild.

  • Hert
  • Wild zwijn
  • Ree
  • Duif
  • Konijn
  • Eend

Je kunt het haast niet geloven hoe uitgebreid het assortiment is van deze wild poelier en we hebben al menigmaal vlees bij hem gekocht. Het wild dat hier verkocht wordt is altijd vers en op de een of andere manier proef je aan dit vlees dat het een goed leven heeft gehad in de vrije natuur. Het vlees is heerlijk mals en heeft een prachtige kleur. De smaak en de geur zijn veel prominenter aanwezig en dat vinden wij juist zo lekker aan het wild dat wij bij deze wild poelier aanschaffen. Voor ons is dit het beste vlees dat wij op tafel kunnen zetten met de feestdagen.

Een wild poelier die ambachtelijk werkt

Poelier Hans Ruardy is in onze regio inmiddels een begrip aan het worden. De ambachtelijke manier waarop bij deze wild poelier met het vlees wordt omgegaan, zorgt ervoor dat het vlees zijn kwaliteit behoudt. Juist door de ambachtelijke wijze van het laten afsterven van sommige soorten vlees en het kwalitatief verwerken van het vlees, maken dat dit vlees ook in de pan en op het bord zijn kwaliteit behoudt. Als wild polier weet Hans Ruardy als geen ander hoe hij het beste een dier kan behandelen en hij maakt daarbij ook alleen maar gebruik van de beste leveranciers in zijn branche.

Het beste vlees voor de feestdagen

Wanneer wij met de voorbereidingen van ons kerstdiner beginnen, dan is een bezoek aan onze wild poelier altijd vaste prik. Wij geven vrijwel altijd een etentje met Kerst en gaan nooit ergens anders eten, juist omdat wij het leuk vinden om familie en vrienden uit te nodigen en een bijzondere maaltijd voor te zetten. We hebben ook dit jaar weer een flink aantal mensen uitgenodigd en we hebben vooraf contact opgenomen met onze wild poelier om te vragen wat hij adviseerde om op tafel te zetten. We vinden het leuk om gevarieerd vlees aan te bieden, maar als wild poelier weet Poelier Hans Ruardy heel goed wat voor soort vlees hij op dat moment in zijn assortiment heeft en wat het beste past bij het karakter van ons kerstdiner. Hij adviseert ons daarbij altijd erg goed en inmiddels heeft hij ook wel door wat wij leuk en lekker vinden om de gasten voor te schotelen. Dit jaar hebben we vlees haas op het menu staan, wat ik zelf echt heerlijk vindt. Daarnaast hebben we enkele bosduifjes en hertenvlees bij hem afgenomen. Hiervan maken we een aantal prachtige gerechten en daar serveren we natuurlijk rijkelijk groenten bij en andere bijgerechten. We beginnen met een carpaccio van hertenvlees, wat een heel mooi voorgerecht vormt. Daarna hebben we een extra gang toegevoegd waarbij we het vlees van de bosduiven gebruiken. Als hoofdgerecht serveren we haas. We houden er natuurlijk rekening mee dat mensen een voorkeur kunnen hebben voor andere gerechten en voor de echte visliefhebbers hebben we natuurlijk altijd een alternatief. Toch laat vrijwel altijd iedereen zich verrassen door wat onze keus is voor het kerstdiner. Van wild moet immers puur van genoten worden.