Bureaustoel

Wie veel achter de computer zit te werken, kan natuurlijk niet zonder goede bureaustoel. Uiteraard kun je ook een ander soort stoel achter je bureau neerzetten, maar heel erg praktisch is dat vaak niet. Waar loop je dan bijvoorbeeld tegenaan? Een eerste punt waar je tegenaan loopt, is het feit dat gewone stoelen niet verrijdbaar zijn. Dat maakt het lastiger om even snel iets uit een la te pakken bijvoorbeeld. Een bureaustoel is over het algemeen uitgerust met wieltjes onder de poten, waardoor je gemakkelijk heen en weer kunt schuiven van je kast, naar je la en weer terug naar je computer. Bovendien kun je er ook op heen en weer draaien, doordat het zitgedeelte bevestigd is op een draaibare stang. Dat maakt je nog flexibeler en het geeft je de mogelijkheid om tijdens het werken ook wat heen en weer te bewegen. Zo zit je niet zo stijfjes stil en blijf je wat in beweging, hoe miniem dit ook is. Dit is zeker goed voor je, want de hele tijd precies in dezelfde houding zitten is vaak niet zo goed voor ons lichaam. Dat maakt een bureaustoel een betere optie om op te zitten werken dan een ander soort stoel.

Comfortabele bureaustoel

Maar een bureaustoel kan nog iets hebben wat andere stoelen niet hebben en dat is dat ze zeer comfortabel zijn om op te zitten. Dit stoeltype is immers speciaal ontworpen om mee achter een bureau te zitten, in tegenstelling tot andere stoeltypes. Als je de juiste variant kiest, dan ondersteunt deze jouw rug zo optimaal mogelijk, zodat je niet zomaar last krijgt van rugklachten, nekklachten en hoofdpijn. Natuurlijk is af en toe opstaan tijdens het werk en eventjes bewegen de beste manier om ervoor te zorgen dat jouw lijf niet helemaal stram en stijf wordt en dat je geen last krijgt van lichamelijke klachten door het werk. Maar een ergonomische bureaustoel, of in ieder geval een model dat goed bij jouw zithouding past en deze zo optimaal mogelijk ondersteunt, is daarbij ook van groot belang. Onderschat de gevolgen niet van een verkeerde zithouding, je zult dan zeker niet de eerste zijn die uitvalt hierdoor! Veel zitten is voor mensen niet goed, dat is gewoon bewezen. Maar door te kiezen voor een goede bureaustoel en dit te combineren met regelmatig bewegen tussendoor, kun je het schadelijke effect ervan wel zo klein mogelijk maken.

Echt design

Dan is er tot slot nog een laatste aspect van belang bij het uitkiezen van een bureaustoel en dat is natuurlijk hoe deze er uit ziet. Je kunt gewoon voor een exemplaar van een willekeurige ontwerper kiezen, maar je kunt ook kiezen voor echt design. Daarmee haal je echt iets moois je kantoor binnen! Bij Cavel Design vind je een ruime collectie bureaustoelen van een hoge kwaliteit, ontworpen door de beste designers. Zo kun je bij hen bijvoorbeeld terecht voor producten van:

  • Eames
  • Jacobsen
  • Van der Rohe

Door de diverse ontwerpers, kun je bij hen zeker een bureaustoel vinden die helemaal bij jou past! Zij hebben verschillende modellen en verschillende kleuren in hun collectie. De uitstraling van ieder ontwerp is weer helemaal anders, van klassiek tot modern, van heel strak en minimalistisch tot juist wat pompeus. Er zijn echt heel veel opties bij hen, met voor ieder wat wils. Neem dus gewoon eens een kijkje op hun website om hun assortiment te ontdekken. Je zult zien dat ze ook zeker voor jou een geschikt exemplaar te koop hebben! Ben jij op zoek naar een bureaustoel die goed zit en die er mooi uitziet? Dan is Cavel Design dus de winkel om naar toe te gaan!