Beelden van steen van de hand van Fieke de Roij

Sculpturen en beelden zijn kunstwerken die in open ruimtes een eigen leven krijgen. We kijken daarom altijd met frisse ogen naar de werken van diverse kunstenaars en deze keer benaderen we de beelden van steen die worden gemaakt door kunstenares Fieke de Roij. Als beeldhouwer kiest Fieke de Roij specifiek voor steen, omdat het materiaal veel mogelijkheden biedt en bestendig is voor vele invloeden van buitenaf. De beelden van steen die van haar hand komen kunnen daardoor zowel binnen in huis of elke andere willekeurige binnenruimte worden geplaatst, maar veelal zijn haar werken ook zeer toepasbaar in de open buitenlucht. Daarbij laat Fieke zich inspireren door diverse vormen en technieken, om steeds weer unieke beelden van steen te kunnen creëren. Tevens biedt Fieke cursussen aan in haar atelier om mensen te leren beeldhouwen en zelf beelden van steen te creëren. Wij nemen u mee op reis door de beelden van steen die in de collectie zichtbaar zijn op werkeninsteen.nl, de website die gelinkt is aan Werk in Steen, wat de naam van het bedrijf en het beeldhouwatelier van Fieke de Roij is.

De collectie beelden van steen

Wanneer we de collectie met werken van Werk in Steen bekijken kan een selectie worden gemaakt in:

  • Beelden voor binnen
  • Beelden voor binnen en buiten
  • Beelden onder de 1000 euro
  • Beelden die reeds verkocht zijn
  • Beelden die speciaal ‘in the spotlight’ worden gezet

Het is mooi om hier de contrasten tussen de beelden direct zichtbaar te hebben. Elk beeld staat direct vermeld meet titel en aankoopprijs en wanneer men op de afbeelding bij het beeld klikt, worden meerdere afbeeldingen zichtbaar, samen met de vermelding van het soort materiaal en de afmetingen van het beeld. Door middel van de ‘koop dit beeld’-link komt u direct op een pagina om de aankoop te organiseren via een formulier op de website en hierbij staat direct vermeld dat bezorging bij een aankoop boven de 1000 euro in Nederland gratis is, dat de betaling middels een factuur is, de prijzen inclusief btw zijn en dat een beeld ook tot 14 dagen op zicht kan worden gehouden. Meer informatie hierover vindt u uiteraard op de website werkeninsteen.nl. Terug naar de collectie met beelden van steen. Het is leuk om te kunnen zien wat mensen eerder al aan beelden hebben aangeschaft en hier zijn prachtige werken te bezichtigen, waarvan heel goed duidelijk is waarom deze nu al verkocht zijn. Dit neemt echter niet weg dat de beelden van steen voor binnen en buiten die nog wel te koop zijn om die reden nog niet zijn verkocht. Fieke de Roij creëert regelmatig nieuw werk en biedt dit aan op deze website. Het loont dus zeker de moeite om regelmatig terug te komen en te ontdekken welke werken in steen nieuw zijn in de collectie. Een dichtere blik op de beelden van steen leert ons dat bij diverse werken ook vermeld staat waar de steen of stenen die gebruikt zijn in het werk oorspronkelijk vandaan komen. Bijvoorbeeld het werk Wabi-Sabi is gecombineerd uit een blauwe steen uit de Franse Vogezen en een kiezel uit Denemarken. Met dit soort informatie gaat een kunstwerk natuurlijk nog meer leven.

De verschillende vormen van Werk in Steen

De beelden van steen lopen zeer uiteen in vormen en formaten. Het is daarbij duidelijk dat de steen zelf ook een bron van inspiratie kan zijn en dat Fieke als kunstenares zich ook laat inspireren door combinaties en uitdagingen zoekt in vormen die in eerste opzicht misschien onmogelijk lijken. Dit maakt de beelden van Fieke unieke en bijzondere objecten en Fieke als kunstenares zeer interessant om te blijven volgen.