Bedrijfsruimte huren in Hengelo als stap naar de toekomst

Veel ondernemers hebben het erover dat zij hun bedrijf willen laten groeien. In het huidige economische klimaat is het goed mogelijk om een onderneming te laten groeien. Er zijn genoeg kansen, zeker wanneer jouw bedrijf zich op de juiste markt bevindt. Maar een bedrijf verder uitbreiden, dat gaat niet zonder slag of stoot. Vaak begint het bij het aantrekken van meer mensen die eerst getraind moeten worden. Er moeten mensen komen die de planning maken, er moet administratie gedaan worden en jij moet als ondernemer bovenop de ontwikkelingen zitten. Dat is lang niet altijd even gemakkelijk. Ik spreek uit ervaring. Toen wij merkten dat ons bedrijf flink in de lift zat, besloten we om meer opdrachten aan te nemen. We kwamen er toen al snel achter dat onze locatie in Amsterdam helemaal niet handig was vanuit logistiek oogpunt. Sterker nog, de locatie middenin de hoofdstad zorgde voor een enorm struikelblok. Daarom kozen we voor een bedrijfsruimte huren in Hengelo. Het grootste deel van onze klanten zit namelijk in het oosten van het land en ook in Duitsland hebben we veel afzet. Een bedrijfsruimte huren in Hengelo was een logische keuze, maar erg makkelijk ging het niet.

Het vinden een optie bij een bedrijfsruimte huren in Hengelo

Toen we kozen voor een bedrijfsruimte huren in Hengelo zijn we eerst op zoek gegaan op de particuliere markt en buiten makelaars om. Dat was geen succes:

  • Onduidelijkheid over de prijzen en termijnen;
  • Geen helder contract;
  • Veel objecten die al verhuurd bleken te zijn.

Omdat een bedrijfsruimte huren in Hengelo onderhand bijzonder veel haast gekregen had, hebben we besloten om toch eens te kijken bij de aanbieders die het professioneel aanpakken. We kwamen uit bij De Bedrijfsmakelaar (https://www.debedrijfsmakelaar.nl/alles/hengelo/alle_panden_in_hengelo.html#sthash.18cgts5f.stLcpE0s.dpbs) waar we direct een groot aantal objecten op de website vonden, mét prijzen en duidelijke foto’s. Dan wordt een bedrijfsruimte huren in Hengelo wel heel erg makkelijk gemaakt natuurlijk. We legden contact met de mensen achter de website en kwamen al snel een aantal objecten tegen die ons bijzonder aanstonden. Een bedrijfsruimte huren in Hengelo bleek achteraf gezien het makkelijke deel van de uitbreiding. Het vinden van mensen was een compleet ander verhaal. Vooral competente mensen was even een punt, totdat we besloten om zelf een oproep te plaatsen in de lokale krant. Het inwerken van deze mensen ging overigens relatief snel, de mensen in Amsterdam hebben doorgaans veel meer tijd nodig.

Is het een goede stap geweest?

Een bedrijfsruimte huren in Hengelo is een goede stap geweest voor ons bedrijf. Het kost ons € 1500 per maand, maar dankzij de betere ligging en bereikbaarheid zijn de besparingen vele malen hoger dan de kosten die we maandelijks maken. Ook het inhuren van nieuwe krachten voor de locatie in Hengelo heeft bijgedragen aan het succes. Door te werken met nieuwe mensen hebben we nieuwe feedback gekregen en hebben we bepaalde processen aan kunnen passen waardoor we beter kunnen werken. We weten niet zeker of we nog een bedrijfsruimte huren in Hengelo of dat we een derde locatie buiten Hengelo willen hebben. We hebben namelijk ook een aantal leuke opties in Groningen gezien bij De Bedrijfsmakelaar. De kosten in Groningen zijn aanzienlijk hoger, maar de mogelijkheden die we dan in het noorden van Nederland hebben, die kunnen ervoor zorgen dat we nog verder kunnen groeien. Eerst moeten we er echter nog voor zorgen dat we de situatie in Hengelo beter op orde krijgen zodat we daar niet meer elke dag moeten zijn om mensen aan te sturen, maar dat is een kwestie van tijd.