Afkickkliniek

Een afkickkliniek is de juiste plek om naar toe te gaan op het moment dat jij verslaafd bent en hier graag van af zou willen komen. Wat nog steeds eigenlijk onvoldoende bekend is, is dat een verslaving een ziekte is. Het is dus niet iets waar je zelf voor kiest en waar je ook zo maar eventjes weer vanaf komt. Je hebt echt een gedegen behandeling nodig en je moet je realiseren dat je heel je leven last blijft houden van de verslaving. Je moet immers iedere keer weer de juiste keus maken en niet terugvallen in je oude gewoonten. Een afkickkliniek kan je helpen bij het eerste deel van het proces waar je mee te maken krijgt, namelijk het daadwerkelijke afkicken van hetgeen waar jij aan verslaafd geraakt bent. Dit kunnen veel verschillende zaken zijn, zoals:

  • alcohol
  • drugs
  • medicijnen

Daarnaast kun je ook nog last hebben een zogenaamde gedragsverslaving. Het gaat dan om het verslaafd zijn aan bijvoorbeeld seks, gokken, gamen, internet en zelfs werken. Het zal voor zich spreken dat de verschillende vormen een verschillende aanpak vereisen, maar er bestaat ook veel overeenkomst tussen het afkicken, omdat het in alle gevallen gaat om het hoofd bieden aan een verslavende gewoonte. Daarom kun je in een goede afkickkliniek ook terecht voor behandeling van alle soorten verslavingen.

Afkickkliniek SolutionS

Ben jij op zoek naar een goede afkickkliniek, dan ben je bij SolutionS op de juiste plek. Zij bieden behandelplannen aan voor verschillende soorten verslavingen en zijn zeer gespecialiseerd in deze materie. Met hun ervaring kunnen zij zeker voor een succesvolle behandeling zorgen. Als jij je bij hen aanmeldt, dan volgt er altijd eerst twee intakegesprekken. Doel van deze gesprekken is om een duidelijk beeld te krijgen van de achtergrond van de cliënt, omdat dit natuurlijk een belangrijke rol speelt bij het ontwikkelen van een verslaving en hier weer van genezen. In het tweede intakegesprek ga je in gesprek met een psychiater van de afkickkliniek, om zo een beeld te krijgen van de psychische gesteldheid. Een goed beeld hebben is belangrijk voor een succesvolle afkickpoging. Is dit eenmaal vastgesteld, dan wordt er, waar nodig, aan de slag gegaan met een detox. In sommige gevallen is het immers zo dat de verslavende substantie een dusdanig effect heeft op het lichaam, dat het lijf eerst ontgift moet worden. Hoe lang de detox duurt, is sterk afhankelijk van de substantie waar het om gaat. De duur kan variëren van een dag tot zelfs enkele weken. Pas als het lichaam ontgift is, kan de afkickkliniek aan de slag gaan met het daadwerkelijke afkicken.

12 Stappen programma

Is de detox afgerond, dan vindt een opname in het Diagnostisch Centrum van deze afkickkliniek plaats. Er worden dan verschillende onderzoeken uitgevoerd en je krijgt informatie over het 12 stappen programma waar mee gewerkt wordt. Ook wordt er aandacht geschonken aan lichamelijke en psychische stabilisatie. Pas als de cliënt helemaal klaar is voor het proces van afkicken, kan hij of zij het Diagnostisch Centrum verlaten en kan er met de behandeling begonnen worden. Bij deze afkickkliniek kan de behandeling op verschillende manieren plaatsvinden, je kunt volledig bij hen opgenomen worden, maar zij bieden ook een ambulant programma. Dit stelt jou in staat om bijvoorbeeld gewoon naar school of naar je werk te gaan en daarnaast te werken aan je verslaving. Wat voor jou een optie is, is afhankelijk van jouw specifieke situatie en dit zal echt door de behandelaars vastgesteld moeten worden. Hoe jouw situatie ook is, je kunt er zeker van zijn dat ze jou bij afkickkliniek SolutionS goed kunnen helpen.